Bijna ieder boek over fotografie begint met die uitleg: foto-grafie betekent letterlijk:

Schrijven met licht

Ik begon als jongen van een jaar of twaalf met fotografie. Ik vond het zo mooi om het licht te vangen, wanneer dat op een bijzondere manier ergens op viel. Jarenlang maakte ik stillevens van voorwerpen, die ik zo mooi mogelijk in het licht probeerde te zetten. Ik gebruikte daarvoor allerlei voorwerpen die op mijn kamer stonden: glazen met water, beeldjes, mijn eigen handen, wat dan ook. Mijn favoriete modellen: mijn collectie smurfen..

Camera

Nu ben ik al een leven lang fotograaf, maar nog steeds geniet ik van hetzelfde. Kijken hoe het licht ergens op┬ávalt, en hoe ik dat zo mooi mogelijk kan vangen. Vanochtend stond deze oude camera, die ik ooit op Koninginnedag kocht, zo mooi te shinen in de ochtendzon. Terwijl ik deze foto maakte bedacht ik me hoeveel geluk ik heb, dat ik van deze liefde voor het ‘schrijven met licht’ mijn werk heb kunnen maken.

bj-1211lo