Vanochtend vroeg op pad, voor een reportage op het Boelekeerlpad. Dat wandelpad voert door een nieuw natuurgebied in de Achterhoek. De  ochtend was nog ijzig koud, boven het land hing een dikke laag nevel. Best mooi voor foto’s, maar voor een lentereportage heb ik toch ook de zon nodig.

Die wilde maar niet doorbreken. Halverwege de wandeling leek het helemaal te betrekken. Ik overwoog later nog eens naar het gebied terug te gaan. Maar opeens zag ik iets kleurigs in mijn ooghoek.

Dit roodborstje zat me vriendelijk aan te kijken. Hij vloog niet weg, toen ik dichterbij kwam. Hij bleef juist geduldig wachten, tot ik eindelijk mijn telelens in de aanslag had -ik ben niet zo van het vogels fotograferen. Toen ik een foto nam gaf hij een klein tsjilpje.

Meteen daarna brak een zacht voorjaarszonnetje los.

Ik dacht: lente, dat is klein geluk dat in je ontkiemt.

DSC2399-lo