Vandaag bij de opening van de expositie Paper Made in Belvédère, Heerenveen. Anke Roder toonde er haar serie collages over bloemen, Fantastic Flowers. Ze signeerde ook haar nieuwe boek met dezelfde titel. Ze werd gevierd, door directeur en publiek.

Jeugdliefde

Prachtig. Anke, mijn Limburgse jeugdliefde. Ze kwam bij me in de klas op 4 atheneum. We waren op slag verliefd en onafscheidelijk tot aan het eindexamen. Toen ging zij naar de kunstacademie, ik ging de wereld rondreizen.

Vandaag zagen we elkaar weer, in Friesland. Anke, kunstschilder met een huis aan het wad in Groningen. Ik fotograaf met een huis aan de Friese Langweerder Wielen. Ergens loopt ons leven nog steeds een beetje parallel.

Herinneringen

In het boek dat ze voor me signeerde schreef ze een mooie zin over jeugd, bloemen en herinneringen. We zeiden hoe weinig we veranderd waren. Geen wonder: we keken in de ogen van vroeger.

DSC2450-lo