Prachtige dagen voor natuurreportages. Afgelopen weekend liep ik de Twee Schansen wandelroute, over de Mookerheide. Daar heb je vanaf de Heumense Schans een werelds uitzicht over het Maasdal. Mooder Maas, zoals je die rivier noemt als je uit Venlo komt, kronkelt bij Cuijk uit het Limburgse land vandaan.

Mijn Venlose zus Mieke liep mee, als weekend-wandelpartner. De mensen die meegaan op mijn wandelingen zijn handig als¬†figurant, voor mijn reportages voor Samen. Voor dat magazine maak ik reportages in natuurgebieden door het hele land. Mijn zusjes¬†vroegere modelaspiraties kwamen helemaal tot hun recht, in het zachte voorjaarslicht…

Wil jij, de lezer van dit stukje, ook eens mee naar zo’n natuurgebied? Stuur me een persoonlijk berichtje, vertel me waarom je het leuk zou vinden en in welke regio je graag wil lopen. Wie weet word jij het volgende natuurmodel!

bj-lo-2700b