Edith Bosch is onze meest succesvolle vrouwelijke judoka ooit. Ze won drie Olympische medailles, werd wereldkampioen en vier keer Europees kampioen. Als vechtmachine was ze snoeihard, voor haar tegenstanders én voor zichzelf.

Eerzucht

Toen ze drie jaar geleden meedeed aan Expeditie Robinson -en natuurlijk won- kwam ze erachter wat voor mens al die eerzucht van haar had gemaakt. Ze besloot niet meer tegen anderen te vechten, maar het gevecht met zichzelf aan te gaan.

Haar zoektocht naar geluk is misschien wel haar grootste gevecht tot nu toe. Het heeft haar leuker, zachter en gelukkiger gemaakt.

Rio

Haar verhaal in woord en beeld heb ik gemaakt voor het magazine Samen, in september bij alle Univé leden op de mat. De nieuwe én zachte Edith hebben we dan drie zomerweken kunnen bewonderen bij de NOS, waar ze medepresentator is vanuit de Olympische Spelen in Rio. 

Edith Bosch, foto Bas Jongerius