Het was genieten, voor mijn wandelmodellen, voor hun hond én voor mezelf. Voor het blad Toeractief maakte ik een reportage over Berkheide, het duingebied bij Katwijk. Vlak naast het bomvolle Noordwijk vind je daar brede lege stranden en een geweldig duingebied.

Soefitempel

Die wandeling voert je onder meer langs een heuse Soefitempel, midden in de duinen. Je loopt ook langs een stuk Atlantic Wall. Hoe megalomaan het plan van de Duitsers was, een muur te bouwen van de Noorse kust tot aan Spanje tegen een invasie vanuit zee, zie je pas echt als je een stuk over die muur in de duinen loopt.

Toeractief

De hele wandeling staat beschreven in Toeractief nr. 3 van 2017. Om de foto’s te laten kloppen met de maand van publicatie maakte ik de reportage alvast dit jaar. Volgend jaar dus terug naar kust..
Noordzee