De nieuwe Toeractief, nummer 6, ligt nu in de winkels en bij de abonnees in de bus. Ik maakte voor dit nummer een fietsreportage door West-Friesland, van Hoorn naar Medemblik. De reportage ‘Fietsen voorbij de horizon’ bestrijkt wel tien pagina’s, in het hart van dit wandel- en fietsmagazine.

schermafbeelding-2016-11-12-om-12-nov-14-03
Cover Toeractief 6-2016

Coole fietsen

Als fietsmodellen waren de Groningers Roger en Corine mee. Van fabrikant Qwic kregen we gloednieuwe elektrische mountainbikes te leen. Coole fietsen, waarmee je op je gemakkie met dertig kilometer per uur door het landschap suist.

Af en toe moesten we zelfs afremmen, om al het moois onderweg niet zomaar voorbij te razen. Wát voor moois, dat lees en zie je in het magazine. Er zit ook een handig routeboekje bij, zodat je alle wandel- en fietstochten zelf kunt beleven.

Werkfiets

En oh ja: Roger vond zijn fiets zo te gek, dat hij heeft besloten het oranje exemplaar uit de reportage aan te schaffen, als woon-werkfiets. En dat schrijf ik zonder aandelen in de fietsfabrikant…

Nu in de winkels in print, én als e-magazine op de Ipad, zie www.toeractief.nl