Voor de nieuwe Toeractief ging ik al vorig jaar lente op pad, voor een reportage langs de Dokkumer Ee. Met mijn ‘fietsmodellen’ Elza en Wiebo fietsten we een mooie route in de voetsporen van de Elfstedentocht.

Cover Toeractief

Lentenummer

De tocht maakten we een jaar vooruit, zodat Toeractief het lentenummer dit jaar precies tijdens het begin van de lente kan laten uitkomen. Het blad vol lentereportages ligt vanaf deze week in de winkels en bij alle abonnees in de bus.

Coverstory

Het verhaal plus foto’s van mijn hand is dit jaar coverstory: op de voorkant en over acht pagina’s binnenin. Dat voelt echt als eer van mijn werk. Het blad ga ik deze lente nog langsbrengen bij de schipper van de Wynser Oerset. Met dat pontje staken we vorig jaar de Dokkumer Ee over.

Hel van ’63

Schipper Hofstra had een mooi verhaal over hoe hij als zestienjarige mee schaatste aan de Tocht der Tochten, tijdens de beruchte ‘Hel van ’63.’ Op de vraag hoe hij ’t vond had hij een oer-Fries antwoord: ‘Het viel wel mee…’ Ik verheug me er al de hele winter op het blad op een mooie lentedag persoonlijk aan hem te overhandigen.