Hoewel ‘a Photographer of the Sea’ pas in september officieel uitkomt mocht ik de eerste exemplaren toch al uitreiken. Voor de mensen die de eerste druk hielpen crowdfunden via de site Voordekunst organiseerde ik een aantal signeersessies.

Signeren

In mijn Amsterdamse stamkroeg de Cotton Club signeerde ik tussen de foto’s van Ed van der Elsken, die hij ooit maakte in dit roemruchte jazzcafé.  Van der Elsken is al sinds mijn jeugd mijn inspirator. Zijn fotoroman ‘Love on the Left Bank’ had ik bij me toen ik afreisde naar Cadaqués, waar het verhaal van mijn eigen boek zich afspeelt.

Voorafgaand aan het signeren hield journaliste, schrijfster en reismaatje Esther Bakker een prachtige toespraak, waarin ze refereerde aan de boeken van Karl Ove Klausgard: ‘Een roman is nooit autobiografisch; hooguit vallen gebeurtenissen in een boek samen met gebeurtenissen in het leven van de auteur.’

In de boekhandel

Na de toespraak van Esther kon het signeren beginnen, hoe bijzonder! De foto’s bij dit bericht zijn gemaakt door Elza Bulstra, de zwartwit Instagram foto is geschoten door Eike den Hertog van de Beeldunie.

Het boek is te bestellen bij uitgever Lecturis via deze link. Het is verder te koop bij de betere boekhandel, zoals Scheltema in Amsterdam. Het boek is ook te bestellen via Bol.com