Feest der Fotografie

Deze week was ik bij de 22e editie van Paris Photo, in het Grand Palais. Wat een geweldig Feest der Fotografie is dat! Het Grand Palais is een enorme expositieruimte, waar dit jaar 168 galeries zich presenteren. Wel 31 uitgevers laten hun nieuwste en mooiste uitgaves zien, er zijn 39 solo exposities, er zijn ‘artist talks’ en er is de Aperture Foundation Photobook Award.

Vive la photographie

Maar vooral komen er liefhebbers van fotografie naar Parijs, en dat zijn er steeds meer. Op Paris Photo zie je hoe groot en populair fotografie als kunstvorm is geworden. Dat trekt een prachtige verzameling creatievelingen, kunstverzamelaars, galeriehouders, amateur- en professionele fotografen, fotoboekenverzamelaars en nog veel meer bijzondere bezoekers.

Fotoagentschap

Ik vond het heerlijk deze dynamische fotowereld in beeld te brengen voor de de beeldbank van fotoagentschap van De Beeldunie. Een selectie beelden is inmiddels via het bureau beschikbaar voor redacties en publicaties. Mijn eigen pagina bij de Beeldunie vind je via deze link. Veel kijkplezier, en misschien tot volgend jaar op Paris Photo?