In de nieuwe Toeractief een lente-fietstocht door het merengebied van Friesland: rondom het Sneekermeer. Met fietsmodellen Jaap en Meike fietsten we een tocht  van 47 kilometer door hun eigen stukje Friesland.

Springen

Jaap herinnert zich hoe hij als jonge jongen van de brug bij Oppenhuizen in het water sprong: hoe geweldig was zo’n jeugd in de Friese ruimte? En Meike kreeg weer helemaal het Kameleonsgevoel; dan is Friesland precies zoals je het je voorstelt.

Voor mij, als in Friesland gelande Limburger, betekent het Friese landschap inmiddels ruimte en vrijheid. Op een fietstocht als deze klopt het dan allemaal; het frisse lentegroen, de grote ruimte om je heen, de blauwe lucht die op het water ligt. We kwamen zelfs nog even langs mijn eigen dorpje: Langweer.

Coverstory

Mijn verhaal plus foto’s zijn deze maand coverstory in Toeractief. Een mooie cover, een fijne spread én veel ruimte voor het verhaal en foto’s binnenin; dat is eer van mijn werk. Het blad is te koop in de betere boek- en tijdschriftenhandel.

Preview

Een preview van het artikel is te zien via deze link naar Youtube. De route is te bekijken via de website van Toeractief; daar is ook een gratis gps route verkrijgbaar. Klik voor een link op de afbeelding hieronder:

Hoi!

Deze maand ga ik weer in Friesland op pad voor een reportage in het lentenummer van volgend jaar. Niet vergeten ‘hoi’ te roepen als we elkaar tegenkomen!

Beeldunie

Veel van mijn beelden uit Friesland -en uit andere delen van de wereld- zijn beschikbaar via de beeldbank van fotoagentschap De Beeldunie. Daar vind je ook reportages die ik maakte op het gebied van milieu, ontwikkeling en reizen.

Langzaam maar zeker breng ik mijn hele reisfoto-archief onder bij De Beeldunie. Over mijn werk als fotograaf lees je meer op mijn eigen profielpagina bij De Beeldunie.

Contact

Wil je meer informatie, zoek je een specifiek beeld of heb je een andere vraag? Ik kom graag met je in contact via mijn contactpagina.