Verschenen voorjaar 2020:

Het Pieterpad

490 kilometer met mijn moeder

‘Wandelen is de reis naar binnen’ vermeldt de achterzijde van Het Pieterpad, 490 kilometer met mijn moeder. In zijn nieuwste boek vertelt fotograaf Bas Jongerius het verhaal van de wandeltocht die hij ondernam met zijn bijna tachtigjarige moeder.

Inzichten

In tweeëneenhalf jaar liepen ze van Pieterburen in Groningen tot aan de St. Pietersberg in Limburg. Hun maandelijkse weekenden op het langste wandelpad van ons land leidde tot ouderwets gekibbel, maar vooral tot nieuwe inzichten, over ouder worden én over ouder zijn.

De fotograaf documenteert vol verwondering hoe zijn moeder met verlies en ouder worden omgaat. Zelf staat hij, op de helft van zijn leven, voor een groot besluit.

Column

In seniorenmagazine Perspectief publiceerde de fotojournalist een maandelijkse column met foto over de avonturen met zijn moeder op het Pieterpad. De eenentwintig columns zijn in deze uitgave gebundeld en geïllustreerd met de mooiste foto’s die Bas maakte op de route.


Bestellen? | Doe je hier!

Paperback € 17,50,-
 √ verzendkosten per boek: € 3,65

Ja, ik wil:

Vul het formulier hieronder in en ontvang je eigen exemplaar snel in je brievenbus

n.b.: vul het aantal boeken in dat je wilt bestellen, verzendkosten worden er automatisch bij opgeteld. Het boek wordt verstuurd naar het adres dat je opgeeft. Wil je het aan iemand anders sturen vul dan diens adres in. Alvast veel dank voor je bestelling!
Totaal € -


21 gebundelde columns, 36 foto’s
Auteur: Bas Jongerius
Publicatiedatum: 21 maart 2020
Taal: Nederlands
Pagina’s: 96 Afmetingen: 150 x 230 mm
Uitvoering: paperback
ISBN: 9781714343157 Jaartal: 2020
Tekst & fotografie: Bas Jongerius.

Heb je een vraag die hierboven niet beantwoord is, neem dan contact met me op via de contactpagina. Hieronder kun je een openbaar bericht achterlaten, je mailadres wordt niet gepubliceerd. Leuk om van je te horen!

23 thoughts on “Nieuw boek!

 1. Beste Bas,
  Met plezier heb ik je boekje voorgelezen aan mijn man die niet meer zo goed kan lezen en door o.a. parkinson allerlei beperkingen heeft. Omdat wij vóór 2000 het pad hebben gelopen met onze twee hondjes (Schipperkes) was het een ware herbeleving waarbij ik mijn eigen dagboekaantekeningen en het fotoalbum erbij had. Wij hebben het pad alleen niet in chronologische volgorde gelopen maar zoals het uitkwam. Soms van Zuid naar Noord soms andersom. Soms liepen we vijf dagen achter elkaar en soms zaten er maanden tussen. Maar door jouw boekje weet ik dat we alles gelopen hebben. Complimenten voor je moeder…wat een doorzettingsvermogen. We zijn nu 10 jaar verder en ik hoop dat het goed met haar gaat. Ook voor jou het allerbeste.
  Bedankt voor het leesplezier.
  Kitty van Heusden

 2. Las in het magazine van KBO-PCOB over het boek,en de wandeling van het Pieterpad met je moeder.
  Gelijk het boek besteld,in 2018 heb ik met mijn wandelvriendin ook deze wandeling gemaakt en in zeven etappes uitgelopen,en overnacht bij vrienden op de fiets.Het is in een woord geweldig,wat is Nederland nog mooi.Zie het boek met veel verlangen tegemoet.Groetjes Ans Noorlander.

  1. Leuk Ans, bedankt voor het bestellen! Mail met bevestiging is onderweg. De 2e druk is uitverkocht maar gelukkig is de 3e druk volgende week binnen. Nog heel even geduld aub! Met hartelijke groet, Bas

 3. Hoi Bas
  Ik ben net zo jong als je moeder en ik wilde dit al zo lang maar ik heb niemand die mee wil lopen en alleen zie ik het niet zo zitten ,maar misschien kan ik door jou boekje mijn dochters over tuigen dat het ook voor hun een verrijking is.
  Het lijkt me zo leuk ik kijk uit naar je boekje
  Lieve groet Marion
  L

  1. Wat leuk Marion, dankjewel voor je reactie. Ik hoop dat het lukt je dochters te overtuigen, en anders kun je misschien eens zoeken naar een ander wandelmaatje, bijvoorbeeld via het KBO/PCOB magazine waar deze week een artikel in staat over het boekje. Veel lees- en wandelplezier!

 4. Hallo Bas,
  Levert u het boek ook aan de boekhandel, met boekhandels korting?
  In afwachting van uw reactie en met vriendelijke groet,
  Frank Voster / Voster Boekverkopers Dronten

 5. Hallo Bas ,
  Heb het boekje met veel plezier gelezen , jammer dat het zo gauw uit was !
  Een super moeder met zoveel doorzettingsvermogen.
  Fijn dat jullie dit samen hebben gelopen .
  Ik hoop ook nog eens het Pieterpad te lopen .
  Vriendelijke groeten , Corrie

  1. Bedankt Corrie. En aan het Pieterpad beginnen is niet zo moeilijk: gewoon beginnen met lopen! Succes en veel plezier onderweg!

 6. Boekje ziet er mooi uit met prachtige foto’s.
  Heb het met veel plezier gelezen!
  Met optimisme en doorzettingsvermogen kun je een heel eind komen! Geweldig!
  Ik zal het boekje nog regelmatig doorbladeren.

 7. Hallo Bas
  Heb je boekje met heel veel plezier gelezen. Jammer, dat ik zo snel lees,
  maar waarschijnlijk lees ik het nog vaker. En dat doe ik zelden.
  Wat ontzettend knap van je moeder om zoveel te lopen. Prachtig.
  Ik vind het boekje ook een ode aan je moeder. Mooi! En aan de natuur.

  Heb je adres aan een vriendin doorgegeven, hopelijk koopt zij het ook.

  Nog veel succes verder

  Groet
  Ien Hol

 8. Mooi verhaal over een vers gescheiden man die al wandelend met zichzelf en zijn moeder in het reine komt. Inspirerend, geestig en hier en daar ontroerend. Complimenten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *