Het is zover: mijn eigen literaire fotoroman ‘a Photographer of the Sea’ verschijnt. In september lanceert de uitgever het boek op de fotomanifestatie Unseen in Amsterdam.

Aan het boek heb ik drie jaar gewerkt. Met een eerste dummy-versie ging ik langs bij mensen uit het vak: collega-fotografen, journalisten, designers, fotocurator Marc Prüst en Maartje van den Heuvel, fotoconservator bijzondere collecties aan de Universiteit Leiden. De commentaren waren zo bijzonder dat ik besloot alles op alles te zetten.

Dit voorjaar heb ik de drukkosten van het boek gecrowdfund via Voordekunst. Binnen twee maanden bracht mijn netwerk zo een fiks bedrag bij elkaar. Daarmee kon ik fotoboeken ontwerper Wout de Vringer het boek laten vormgeven, plus een eerste gedrukte oplage bij Ando Graphic laten drukken. De crowdfunders ontvangen hun gesigneerde exemplaar van het boek al deze zomer. Vanaf augustus verschijnt het boek in de najaarscatalogus van uitgever Lecturis, waarna ook de promotie start. Idee, tekst en fotografie: Bas Jongerius | Graphic design: Wout de Vringer

Uitverkocht: mijn eigen fotomagazine Mokum on my Mind. Een verhaal over mijn generatie artistiekelingen in Amsterdam, in de vorm van een magazine. Ik maakte het na mijn masterclass ‘Storytelling in photography’ bij het Noorderlicht instituut in Groningen. De oplage van honderd gedrukte exemplaren is inmiddels uitverkocht.

Idee, tekst en fotografie: Bas Jongerius | Graphic design: aartjan.nl  

Please like & share:

Geef een reactie