Zojuist geupload naar fotoagentschap De Beeldunie: een rondje Terschelling. Daaronder dit toevallig gevonden beeld: terwijl ik de duinen wilde fotograferen verscheen opeens een duinspringer, wiens duik eindigde in wat tegenwoordig een faceplant heet.

Mens en omgeving

De foto’s die ik maak gaan bijna altijd over de mens en zijn interactie met de omgeving. Dat geldt ook voor de natuurreportages die ik maak voor bladen en organisaties. De manier waarop wij ons verhouden tot onze natuur is eigenlijk heel bijzonder. In Nederland zijn we natuurconsumenten; we genieten van de natuur die helemaal op ons plezier is ingericht.

Vanuit die invalshoek selecteer ik beelden voor fotoagentschap De Beeldunie, dat vooral een bureau voor foto’s met journalistieke inslag is. De komende tijd plaats ik daar meer beelden over natuurconsumenten, die ik selecteer uit mijn archief uit de tientallen Nederlandse natuurgebieden die ik de afgelopen jaren fotografeerde, onder meer voor uitgever BCM en voor de ledenbladen van verzekeraar Univé, waarvoor ik soms wel zes verschillende natuurgebieden per nummer bezocht; iedere regio kreeg een eigen natuurreportage te zien.

Heel veel natuurgebieden!

Tientallen natuurgebieden, dat zijn er best veel, maar het is maar een klein deel van het totaal.  De organisatie Hollandgroen.nl telt 1586 natuurgebieden in ons land! Alleen al in Friesland waar ik woon zijn 104 verschillende natuurgebieden. Nog genoeg werk te doen dus!

Op Terschelling was ik vorig voor jaar, voor fietsmagazine Toeractief. Die reportage staat deze maand in het blad, zie www.toeractief.nl. Voor het blad fietste ik deze maand langs natuurgebied het Lauwersmeer, en komende maand staat Vlieland op het programma, heerlijk! Voor de reportages werken we altijd een jaar vooruit, zodat de natuur klopt met de verschijningsdatum van het blad. 

De Beeldunie

Wie belangstelling heeft voor mijn natuurfoto’s kan die op trefwoord van het betreffende gebied zoeken in de databank van De Beeldunie via deze link. Ik heb er ook een eigen profielpagina, die vind je hier. Nog lang niet al mijn gebieden zijn er echter te vinden, dat kost aardig wat tijd, en daarvan heb ik altijd te weinig. Mocht je nu staan te springen om beelden uit een bepaald gebied, stuur me dan even een mailtje, dan kan ik die met voorrang uploaden naar het fotobureau. Veel natuurplezier deze zomer!