Broedplaatsen voor terroristen, of opleidingsscholen voor jihadisten, zo worden ze genoemd. Maar in arme landen als Mali zorgen Koranscholen ook voor veilig onderdak voor ontelbare straatkinderen. In het plaatsje Bandiagara belandde ik per ongeluk in zo’n school.

Madrasa

Vanaf een jaar of zes beginnen de kinderen er met het leren van de Koran. Ze leren hun eerste verzen vanaf houten plankjes met een paar regels tekst. Hoe ouder ze worden, hoe meer tekst er op hun plankjes staat. Als ze rond de zestien jaar oud zijn, kennen ze de hele Koran uit hun hoofd.

Fotoverhaal

Van mijn bezoek aan de madrasa van Bandiagara maakte ik een online fotoverhaal in Adobe Spark, een mooi en gratis tool om beeldverhalen mee te vertellen.

Klik hier -of op de afbeelding hieronder- om het online verhaal te bekijken:

Klik afbeelding om naar het fotoverhaal te gaan

Beeldbank

De beelden bij het verhaal zijn vanaf heden verkrijgbaar bij fotoagentschap De Beeldunie. Daar breng ik mijn reisarchief van de laatste twintig jaar onder. Een prachtige beeldbank, met faire prijzen, die hard op weg is om de beste journalistieke beeldbank van Nederland te worden.