Goed nieuws voor alle fotografieliefhebbers. De Nik software is terug, in versie 3. Die is mooier en uitgebreider dan ooit. En nog mooier nieuws: je kunt de vorige Nik Collection nu gratis downloaden!

Voor fotografen die Photoshop en Lightroom gebruiken is het een must have: de collectie presets en filters die jarenlang onder de naam NIK collection verkrijgbaar was. Daarin zit fijne software zoals Silver Efex Pro, die ik graag gebruik om beelden om te zetten naar zwartwit.

Google

De Nik software was al populair onder fotografen toen Google het kocht in 2012. Ze verlaagden de prijs fors naar € 100,- en maakten de software daarmee nog populairder. In 2016 verraste Google nog eens, door de Nik collection gratis aan te bieden!

Zo had je opeens de beschikking over krachtige software als Viveza en Color Efex pro, die krachtige voorinstellingen voor kleur aan je Adobe programma’s toevoegt. Dfine is een superhandige tool om ruis in je foto’s tegen te gaan. En het pakket omvat nog veel meer moois.

Update

Helaas duurde de pret duurde maar even, want in 2020 nam DxO het populaire softwarepakket over, om de prijs al snel weer te verhogen. Voor veel gratis gebruikers was dit het einde van hun Nik software, die vaak verdwenen was na een Adobe software update.

Maar het lijkt erop dat de Nik collection bij DxO in goede handen is. Ze hebben het pakket met versie 3 flink opgepoetst, en bijvoorbeeld Perspective Efex toegevoegd, waarmee je optische fouten van je lenzen kunt corrigeren.

Korting 15%

De Nik collectie is een waardige aanvulling voor je Adobe software. Je vindt de nieuwste versie via deze link naar de website van DxO. Tip: wacht 30 seconden voor je klikt op het download scherm, dan krijg je een kortingsaanbod van 15% op de prijs van €149 voor een nieuwe versie en € 79 voor een upgrade vanuit je oude versie.

Gratiesz!

Maar het kan nog goedkoper! Via deze link kun je de vorige versie installeren, helemaal gratis! Je vult je mailadres in en krijgt de downloadlink direct via DxO, dat je verder niet lastigvalt met vragen of spam. Deze versie is van 2012 maar werkt perfect in Photoshop en Lightroom 2021.

Nog een tip

Veel plezier met je eigen Nik collection! Nog een tip: bewaar een versie van je software in een aparte map op je computer. Dan kun je ‘m weer gebruiken wanneer je van computer wisselt, of als je je software iets te rigoureus hebt geupdate!

Leuk als je hieronder een reactie achterlaat. Wil je meer blogs lezen? Je vindt ze hier op een rijtje.