Alweer vijf weken in Ierland, en dit is pas m’n eerste bericht. Het duurde even om m’n plek te vinden. Eerst moest ik onverwacht in quarantaine, en dat was niet leuk. Wie me volgt op Instagram las al hoe ik snakte naar vrijheid en een beetje zuurstof, in die benauwde hotelkamer in Dublin waar ik zat opgesloten.

Nesting

Gelukkig mocht ik eruit na twee weken, en heb ik sinds een tijdje mijn eigen plek gevonden in Cork, een stadje aan de zuidkust. Hier ben ik gekomen om bij een Big Tech bedrijf te werken; hoe dat ging lees je hier. De eerste weken van ‘nesting’ waren intensief en vroegen al mijn aandacht. Vorige week ben ik officieel gecertificeerd als ML/AI Analyst bij Apple, en nu ben ik echt aan het werk, van maandag tot vrijdag. 

Voor een buitenmens als ik is dat wennen, hele dagen binnen aan de slag. Maar dat wist ik voordat ik kwam, en daarom had ik m’n auto mee, m’n tentje, m’n benzinekoker en m’n rugtas vol fotospul. Want de weekenden, die zijn van mij. En buiten wacht Ierland, om ontdekt te worden.

 

Wild Atlantic Way

Afgelopen weekend reed ik het eerste stuk van de Wild Atlantic Way. Dat is een epische route langs de hele westkust van Ierland, in totaal 2500 km lang. Ik zette mijn tentje op in Killarney National Park, waar je ziet hoe Ierland eruit zag, vóór alle bossen werden ontgonnen en de moerasgronden drooggelegd.

Ik beklom mijn eerste berg via The Gap of Dunloe, liep rond de meren van Lough Leane, en snoof alle zuurstof op die ik de afgelopen tijd heb moeten missen. Reizen, wandelen, dromen, foto’s maken; voor mij is dat het mooiste wat er is. Dat ik daar lange tijd mijn werk van heb kunnen maken waardeer ik iedere dag meer, en misschien is dat wel wat deze tijd me leert.

Instagram

Hoe dan ook, ik ben van plan ieder weekend op pad te gaan, langs de mooiste stukjes van The Wild Atlantic Way. Ik zal op dit blog af en toe foto’s en verhalen delen, wanneer ik de tijd vind. Als je helemaal up to date wilt blijven volg me dan op Instagram, waar de reeks beelden langzaam maar zeker steeds groener wordt.

Je vindt mijn Insta account hier.

Naast Instagram zal ik via dit blog de komende tijd de verhalen en foto’s delen over mijn Ierse weekenden. Leuk als je me volgt, via dit blog, of op Instagram; volg me daar en ik volg je terug!

Beeldunie

De foto’s bij mijn blogs zijn allemaal van mijn hand. Als fotograaf wordt mijn werk vertegenwoordigd door agentschap De Beeldunie; ook mijn mooiste beelden uit Ierland komen via De Beeldunie beschikbaar.