Over mij

Fotograaf en journalist

Wat ik het liefste doe is kijken naar de wereld om me heen. Daar is iedere dag wel iets moois te zien. Tot mijn grote geluk heb ik van het in beeld brengen van die wereld mijn beroep kunnen maken. Als fotograaf en als tekstschrijver werk ik voor tijdschriften, bureaus en organisaties.

Na mijn studie aan de Universiteit van Amsterdam werd ik als kersverse doctorandus in de Taal- en Letterkunde zomaar gelanceerd in de mediawereld. Met journaliste Esther Bakker reisde ik naar Patagonië, waar ik fotografeerde bij haar artikelen voor de Volkskrant. Mijn foto’s kwamen groot in beeld en ik stond meteen op de kaart in fotoland.

Niet veel later vroeg een redacteur van National Geographic Traveler me mee op reportage. Daarna ging het min of meer vanzelf. Meer dan 15 jaar lang reisde ik voor bladen, kranten en organisaties rond de wereld. Mijn fotoarchief van die reizen ben ik aan het onderbrengen bij fotoagentschap  De Beeldunie.

Human interest

Naast mijn fotoloopbaan ben ik altijd blijven schrijven. Human interest verhalen, dus over mensen. Jarenlang werkte ik voor het blad Kids United van Unicef en als redacteur voor Perspectief. Recentelijk maakte ik drie jaar lang reportages voor het Univé ledenmagazine Samen,   en ik maak met regelmaat verhalen  -met foto’s- voor onder meer het outdoormagazine Toeractief.

Steeds vaker word ik gevraagd om mee te denken en te werken aan grotere projecten op het gebied van media. Dat vind ik erg leuk om te doen; redactie voeren, magazines maken, evenementen en mediaprojecten bedenken en uitvoeren. Erg trots ben ik  op mijn eerste eigen boek. De literaire fotoroman ‘a Photographer of the Sea‘ is te bestellen bij Lecturis, en te koop in de betere boekhandel. De afgelopen vier jaar gaf ik parttime les aan studenten fotografie en journalistiek van ROC de Friese Poort; mijn kennis en ervaring overdragen is geweldig mooi.

Sinds afgelopen zomer ben ik weer fulltime-time freelancer en richt ik me op drie grote fotoprojecten. Op dit moment ben ik in de voorbereidingsfase, het eerste project start in het voorjaar van 2021. Meer daarover binnenkort!

bj_0128393
bj_0128375
bj_0128373
1
4
Beeld magazine
Cordaan digi-magazine
Sein magazine
2
ipad-cover

2 reacties op “Over mij&rdquo

Geef een antwoord