De Beeldunie bestaat vijf jaar en daarom neemt een aantal Beeldunie fotografen hun Instagram pagina over. Deze week mijn beurt: mijn vijf mooiste reisbestemmingen in beeld, iedere werkdag een andere foto:

Gabon

De eerste foto maakte in in Gabon, waar ik fotografeerde voor het Wereldnatuurfonds. Met een expeditie naar het hart van de jungle van Gabon, waar ik ’s avonds in het donker in een tentje kroop. ’s Ochtends vroeg werd ik wakker met het uitzicht dat je op de foto ziet. Ik rende juichend de rivier in en zwom tot bij de man in de pirogue-kano.

Overmoed

Aan de oever zag ik de mensen van het WNF op en neer springen. Ik dacht dat ze enthousiast waren over mijn zwemavontuur. Maar terug bij het kamp hoorde ik pas wat er aan de hand was. De rivier zat vol met nijlpaarden, die voor mensen levensgevaarlijk zijn. In mijn jeugdige overmoed lachte ik erom; ik kon me geen mooiere plek voorstellen om aan je eind te komen.

Ethiopië

De tweede foto maakte ik in de Bale Mountains , Ethiopië. Door een lekke band van de Landcruiser stopten we in the middle of nowhere. Vanuit een paar hutjes kwamen deze kinderen kijken. Ik richtte mijn camera op het meisje en knikte of ik een foto kon maken.

Ze sloeg lachend haar handen ten hemel en ik drukte de ontspanknop in. De foto werd een van mijn meest gepubliceerde beelden. NGO’s gebruikten hem veelvuldig om hun boodschap uit te dragen; van hoop, een betere wereld, en nog veel meer:

De overige beelden verschijnen op de Beeldunie Instapagina. Die pagina vind je hier:

https://www.instagram.com/beeldunie

Natuurlijk zijn deze beelden te verkrijgen via de beeldbank van agentschap De Beeldunie!