Nieuwe avonturen!

Geplaatst op

‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans’ is een zin uit een lied van John Lennon. Die zin kreeg opeens betekenis, nadat ik het afgelopen jaar een veilige baan als docent fotografie opzegde. Handig, in deze tijd…

Maar ik wilde werken aan mijn nieuwe fotoproject: A Child of Nature. Dat gaat over het romantische landschap, zoals ik dat ken van de Engelse dichter William Wordsworth. Ooit schreef ik mijn scriptie over zijn werk. Nu, in deze tijd van pandemie en klimaatcrisis, heeft dat een nieuwe urgentie gekregen. Voor dat project moest ik wel naar The Lake District.

Apple

Terwijl ik worstelde mijn project op te tuigen, en ondertussen mijn hoofd boven water te houden, kreeg ik via LinkedIn een berichtje van een recruiter. Of ik bij Apple wilde solliciteren. Ik dacht dat het spam was, of phishing, en gooide het mailtje weg.

Ook telefoontjes met een onbekend nummer nam ik niet op. Tot ik na een paar keer zag dat het netnummer uit Cork kwam, Ierland. Daar zit het Apple hoofdkantoor. Een volgend telefoontje nam ik voor de zekerheid toch maar op.

Cork

Nu, twee maanden later, en een lange sollicitatieprocedure verder, is het een feit. Over twee weken vertrek ik naar Cork, om aan de slag te gaan als analist. Voor Apple! Wat een avontuur!

En dat andere plan? Ierland is niet ver van The Lake District; er vaart een boot. Want tja; het bloed kruipt waar het niet gaan kan…

Binnenkort meer nieuws op mijn blog!