Afgelopen weekend beleefde ik een tweedaags déjà vu. Met Wytske liep ik twee etappes van het Pieterpad. Zónder camera of notitieblok, ook wel eens fijn.

Het langste wandelpad van Nederland brengt je van Pieterburen in Noord-Groningen tot aan de Sint-Pietersberg in het onderste puntje van Limburg. In totaal 498 kilometer, onderverdeeld in 26 etappes.

Perspectief

In 2008, 2009 en 2010 liep ik het hele Pieterpad al eens, met mijn moeder die toen bijna 80 was. We liepen eens in de zes weken een stukje van het Pieterpad, tot we na 2,5 jaar het hele pad hadden afgelegd. Iedere maand schreef ik een column daarover, natuurlijk met een foto erbij, voor het blad Perspectief van ouderenbond PCOB.

Tegenslag

De columns hadden aardig wat volgers, want Perspectief had in die tijd bijna 100.000 lezers. Eigenlijk was iedere column een klein verhaaltje over het leven. We beleefden veel. Mooie dingen, maar we hadden ook tegenslag, zoals de beenbreuk van mijn moeder. Die hield haar niet tegen; al in het ziekenhuis liep ze weer rondjes, om snel weer verder te kunnen wandelen.

Wandelen

Hoe verder we liepen, hoe vaker we werden herkend door Perspectieflezers of andere wandelaars. Toen we Noord-Limburg inliepen stond de lokale pers aan de provinciegrens te wachten. In die provincie groeide ik op en mijn moeder woont er nog. Ze loopt tegenwoordig met een rollator, maar hopelijk is dat tijdelijk. Want wandelen is misschien wel de mooiste manier om door het leven te bewegen.

Wandelmagazine

De columns uit Perspectief verschenen ook op de website van Wandelmagazine, hier is de eerste column nog te lezen. De foto’s die ik maakte brengen de hele route van het Pieterpad in beeld.

De komende weken upload ik een selectie van de beelden naar de beeldbank van De Beeldunie, het foto-agentschap waar ik mijn archief onderbreng. Een paar beelden van de eerste etappe staan daar nu al online.

Contact

Over mijn werk als fotograaf lees je meer op mijn eigen profielpagina bij De Beeldunie. Wil je meer informatie of heb je een andere vraag? Ik kom graag met je in contact via mijn contactpagina.