Wandelen op z’n Vlaams

Geplaatst op

De drie bekende Vlamingen Arnout, Philippe en Ruben worden inmiddels ook op de Nederlandse wandelpaden herkend. Een effect van  hun succesvolle reisprogramma’s Rondom de Noordzee en Dwars door de Middellandse Zee. Hun nieuwste reeks Dwars door de Lage Landen bracht ze naar het Pieterpad, het langste wandelpad van ons land. Voor wandelmagazine Toeractief liep ik een etappe met ze mee

Op een van de laatste Pieterpadetappes, van Rolde naar Zuidlaren, wachtte ik het wereldreizende drietal op. Toeractief magazine gaf me een hele reeks vragen mee. Grappige vragen van betrokken lezers, maar ook vragen vanuit de redactie. Zoals deze: zijn de mannen in het echt net zo sympathiek als ze op tv lijken?

Telefoonselfie met Philippe, Ruben en Arnout op het Pieterpad

Toeractief

Nou weet ik eerlijk gezegd niet zo goed wat ik had moeten opschrijven als dat niet zo was, maar gelukkig; ze zijn in het echt nog opener, enthousiaster én energieker dan je op tv ziet. Wat een leuke kerels zijn dat, maar ook: wat een harde werkers.

Om hun levendige reportages te maken vertellen ze de verhalen van mensen die ze onderweg tegenkomen. Daarvoor zetten ze alles op alles; niemand was veilig voor de drie mannen op het Pieterpad. Hoe ze precies te werk gaan, dat beschrijf ik in de uitgebreide reportage die dit voorjaar verschijnt in Toeractief.

Volzinnen

Daarin lees je ook over de bespiegelingen van Arnout Hauben, de voorman en presentator van het drietal. Omdat het zou gaan regenen had ik dit keer geen schrijfblokje bij me, maar een recorder. Dat bleek een goede zet: zelden kwam ik zo’ n welbespraakt iemand tegen; de ene volzin na de andere rolde met het grootste gemak -en in prachtig vol Vlaams- uit zijn mond.

Arnout Hauben

Terwijl we over de Drentse heide stapten kwamen ook cameraman Philippe en klankman Ruben met de mooiste verhalen en anekdotes over hun beroep, hun reizen, wandelen, mensen ontmoeten, samenwerken. Je zou er een heel programma mee kunnen vullen, en dat doen deze mannen gelukkig ook. Ik ben fan!

Dwars door de Lage Landen

Mijn verhaal over Arnout, Philippe en Ruben is te lezen in Toeractief nr 2 van 2022. Vanaf het voorjaar is de serie  Dwars door de Lage Landen te zien via NPO2.