Het spannendste van een eigen boek publiceren is het moment dat je het loslaat. Dan gaat het de wereld in, en kun je alleen nog maar hopen dat er mooie dingen gebeuren. 

Mooie dingen

Afgelopen week kwam mijn boek ‘Het Pieterpad, 490 kilometer met mijn moeder‘ officieel uit, en er gebeurden al hele mooie dingen. Ik kreeg hartverwarmende reacties van de ‘early bird’ kopers, de mensen die het via mijn website bestelden vóór de officiële lancering op 21 maart. En nu het echt is verschenen gebeurt er nog veel meer moois.

Corona

Omdat het land zo goed als stil ligt door de Coronacrisis, gaat de verkoop alleen via mijn eigen site. Ik besloot de 21e maart maar geen officiële ‘launch’ te houden, en mijn plan om de boeken aan te bieden via boekhandels langs de Pieterpadroute heb ik ook maar in de ijskast gezet. In tegenstelling tot mijn eerste boek komt dit boek uit in eigen beheer, waardoor ik zelf de keuzes moet maken rondom publicatie.

Opvrolijken

Die keuze voor eigen beheer heb ik vooral genomen omdat het maar een kleine uitgave is. Oorspronkelijk maakte ik maar één boekje, om aan mijn moeder te geven, op haar 87ste verjaardag in februari. Het gaat niet zo goed met haar, en ik hoopte dat een bundeling van de wandelcolumns die 10 jaar geleden verschenen in Perspectief haar wel op zouden vrolijken.

Blurb

Daarom maakte ik via de website Blurb een eigen boekje, waarin ik de columns plaatste, samen met de mooiste foto’s. Daar maak je heel makkelijk, gratis én snel een eigen boekje, en je hoeft er maar 1 exemplaar van te bestellen. Ik kreeg zulke enthousiaste reacties erop dat ik nog wat extra boekjes bestelde, en inmiddels is het een heuse publicatie geworden!

De Limburger

Vanwege het uitbrengen in eigen beheer loopt nu alles via mijn website en de media die ik op de hoogte stelde. Vandaag stond er al een mooi stuk in dagblad De Limburger, door journalist Peter Heesen. Zojuist belden ook de Friese lokale media, die een stuk gaan plaatsen over het boek.

Recensies

Binnenkort verschijnt er ook een artikel in wandel- en fietsblad Toeractief, en het 50 plus magazine van ouderenbond KBO/PCOB gaat een artikel plaatsen. Zo komt de aandacht voor mijn boek mooi op gang, en dat merk ik ook aan de bestellingen op mijn website. De bescheiden eerste druk die ik bestelde is al bijna op!

Reacties

Het mooist vind ik de reacties die ik krijg via berichten en mail, een deel is ook te lezen op de pagina over het boek op mijn site. Daar zal ik ook andere recensies en reacties plaatsen. Bedankt iedereen voor alle reacties. Ik ben er geweldig blij mee!

Wil je meer lezen over mijn boek, dan vind je hier alle info. Je kunt het boek via de Pieterpadpagina bestellen, als paperback of als luxe hardcover editie. Fijn als je op die manier bijdraagt aan mijn freelance bestaan!

Foto’s

De foto’s die ik maakte op de route zijn voor de media verkrijgbaar via De Beeldunie, het fotoagentschap dat mijn journalistieke fotowerk vertegenwoordigt. Daar vind je ook andere reportages van mijn hand, plus het werk van de beste Nederlandse fotojournalisten.

Voor media heb ik een digitaal recensie-exemplaar van het boek beschikbaar, plus fotomateriaal, op te vragen via mijn contactpagina.